Dresden

De kerstmarkt in Dresden kan worden omschreven als een romantische en bijzonder sfeervolle kerstmarkt. Het is tevens de oudste kerstmarkt van Duitsland; de eerste editie vond al plaats in het jaar 1434! Wat destijds begon als een Striezelmarkt, genoemd naar de Dresdner kerststol, is hedendaags uitgegroeid tot een groots en feestelijk evenement. Vele tradities zijn eeuwen bewaard gebleven, waaronder die van het bakken van ’s werelds grootste kerststol à 2000 kilo. Indrukwekkend en heerlijk! Vlakbij de bekende Frauenkirche vind je tientallen kraampjes, allemaal gedecoreerd in de sfeer van kerst en winterse landschappen. Twinkelende lichtjes fonkelen in de donkere straten en het vrolijke kerstgezang komt je van verre tegemoet. Koop hier je nieuwe kerstversiering of een persoonlijk en bijzonder kerstcadeau voor onder de boom. Zoals je van een echte kerstmarkt mag verwachten worden de meest lekkere hapjes en drankjes verkocht. Wat dacht je van een glas heerlijke Glühwein of de regionale specialiteit Bratäpfel? Zo blijf je wel warm tijdens de koude dagen. Kortom, het is volop genieten op de kerstmarkt in Dresden.

De kerstmarkt is van 29 november tot en met 24 december en de openingstijden zijn op 29 november van 16.00 – 21.00 uur en daarna van maandag t/m zondag  van 10.00 – 21.00 uur. Kerstavond van 10.00 – 14.00 uur.

3-daags Beleef Dresden arrangement

Boek vandaag nog met 28% korting

Bij Best Western Quintessenz-Forum zit u goed. Dit viersterrenhotel ligt op slechts 250 meter van de rivier de Elbe en op 3,5 kilometer van de binnenstad van Dresden.

 

2x overnachten

2x uitgebreid ontbijtbuffet

2-daags ticket voor het openbaar vervoer in Dresden

gratis koffie-en theefaciliteiten op de kamer

presentje op de kamer

gratis parkeren

gratis WiFi